onsdag, juni 18, 2003

"FREDS"-RÖRELSEN UPPMUNTRAR TERRORISMEN

Henrik Unnés insändare, "Freds"-rörelsen uppmuntrar terrorismen (2003-06-15):

"Freds"-rörelsen vill inte att USA ska föra krig mot stater som stöder terrorism riktad mot USA. "Freds"-aktivisterna säger att - "Våld föder bara mera våld". De säger att om USA dödar terrorister och dem som stöder terrorister kommer terrorismen bara att öka. Resonemanget är att om USA dödar muslimska terrorister kommer andra muslimer att bli arga och kommer själva att börja mörda amerikanare också för att hämnas.

"Freds"-rörelsen har fel. Eftergifter gagnar alltid ondskan. Se bara på effekterna av den svenska polisens vägran att använda våld när "Reclaim the streets" ställde till kravaller i Stockholm. Polisledningen ville inte "provocera" kravallmakarna. Så de gav poliserna order att bara stå bredvid och titta på medan ligisterna krossade glasfönster, vandaliserade bilar och stal från affärer.

Detta "icke-våld" satte inte stopp för kravallerna. "Reclaim the streets"-folket blev bara uppmuntrade. Och satte igång nya kravaller vid senare tillfällen - när de såg att det var riskfritt.

"Icke-våld" har även prövats och misslyckats i konflikten mellan Israel och PLO. Varje gång USA har tvingat Israel att förhandla med PLO istället för att slå tillbaka med våld har terrorismen ökat, inte minskat. Den första "fredsprocessen" på 1990-talet följdes av "intifadan". Senare försök till förhandlingslösningar har följts av vågen av självmordsbombare.

Nu har USA åtgärdat hotet från Husseinregimen i Irak. Det är ett steg framåt. Nu gäller det för USA att åtgärda de övriga staterna som sponsrar terrorismen och hotar friheten - framförallt Iran, Syrien och Nordkorea.

Inga kommentarer: