måndag, april 28, 2003

ISRAEL

Läs Per Ahlmarks krönika, En folkresning som blev Israel. [Tipstack till B-Å.H.]

FOX NEWS

Fox News har gått om CNN när det gäller tittarsiffror. [Tipstack till B-Å.H.] Det finns många sura reaktioner från europeiskt håll. Kastar inte BBC [länk via InstaPundit] "sten i glashus" när de anklagar Fox News för "partiskhet"? När får vi ett nyhetsalternativ i svensk TV?

måndag, april 21, 2003

DEMONSTRATIONER MOT REGIMEN I IRAN

I lördags var det demonstrationer mot regimen i Iran. Jag undrar varför organisationen "Folkets Mujahedin" är terroriststämplad. Jag skall göra lite research och återkomma angående detta. Om ni har någon förklaring eller ledtråd, var vänlig och skriv en kommentar eller skicka ett email.

UPPDATERING 2003-04-27: Läs THE MULLAHS IN IRAN på EGO.

DAGS FÖR SYRIEN?

Läs artikeln, USA riktar blickarna mot Syrien, i senaste numret av Tempus.

Jag undrar hur Ulf Erlingsson kan ha mage att jämföra George W. Bush med Adolf Hitler. Läs hans snurriga insändare, Dags för nästa krig?, på SvDs Brännpunkt. I pappersupplagan hade skribenten undertecknat med "Fil. Dr. i national geografi, Miami, Florida".

söndag, april 13, 2003

GÖRAN SKYTTE

Läs Göran Skyttes uppgörelse med antiamerikanismen i kolumnen, Även skarpa hjärnor kan tänka fel.

Här är ett bildbevis hur den "flummiga" kulturredaktionen på Sveriges Radio P1 illustrerar programmet (Observera att det är en stor bild!), Kulturimperialismen revisited.

SVAG UPPSLUTNING I DEMONSTRATIONSLEDEN

"Freds"rörelsen verkar inte ha lyckats att mobilisera de "onyttiga idioterna" i demonstrationsleden denna gång.

lördag, april 12, 2003

USA IN I IRAN!

Det är hög tid att USA tar sig an nästa terroristnation. Jag anser att det bör vara Iran. Titeln på denna post, är en drift med "freds"rörelsens slagord för dagens demonstrationer: "USA ut ur Irak". Gårdagens förstasida på G-P, hade en bild på den s.k. "mänskliga skölden", "Sigge från Borås". Hans "hjärtefråga" är att "försvara folkrätten". Sigge: Hur var det med de mänskliga rättigheterna i Irak under Saddam Husseins blodiga styre?

Kolla in Cox & Forkums redaktionella serieteckning, Civilians.

torsdag, april 10, 2003

VILKA STÅR BAKOM "FREDS"RÖRELSEN?

Man kan fråga sig vad för det är för motiv som ligger bakom "freds"rörelsen. Efter ni har läst intervjun med Sköld Peter Matthis från "nätverket mot krig", står det nog klart att det egentligen inte är "freden" de eftersträvar utan det är hatet mot USA som är drivkraften för kampanjen. Sköld Peter Matthis som har förflutet i FNL-rörelsen, har skrivit under en debattartikel där han uppmanar till en bojkott av amerikanska varor. Följande organisationer och partier medverkar i "nätverket": KPML(r), Palestinagruppen i Stockholm, Svensk-kubanska föreningen, Sveriges Kommunistiska Parti, Socialistiska partiet m.fl.. "Nätverket Stoppa USA:s krig" och "Koalitionen för Fred i Mellanöstern" är arrangörer i Göteborg. "Stoppakriget.nu" har en länk till "Svensk-Kubanska" föreningen. Kontaktpersonen Bengt Frejd är medlem i KPLM(r) och ordförande i idrottsklubben "Proletärens FF". "Stoppkriget.tk" har en länk till organisationen International A.N.S.W.E.R..

Finns det någon lämplig aktivitet man kan göra nu på lördag, den 12 april? Mitt förslag är att ni går ut och handlar amerikanska, brittiska, och israeliska varor.

PRO-USA & ISRAEL DEMONSTRATION I FINLAND

Från Karri Hannukkala:

I participated in a pro-USA, pro-war, pro-Israel demonstration in Helsinki, Finland.

There were 4(!) participants. We all had poster-sized paper USA flags and we had little Israeli flags attached on them. We walked short distances in the center of Helsinki holding the flags in front of us and stayed longer in couple of places. Total time spent was 1.5 hours.

People's heads really turned in trams and busses passing by when they saw us just standing there and holding the flags.

We had walked only about 100 meters when an Arab male attacked one of us by spitting and kicked the flag in his hands. We had ordered a police patrol to secure us but unfortunately it wasn't near enough at the moment to handle that situation. All the Arabian/middle-eastern looking males that came to "talk" to us were very aggressive and they had two basic "arguments": "F*** you!" and the other was showing the middle finger.

Other people that approached us were more civilized. We had little arguments with some leftists and lunatics. The most important thing however was that we were also greeted with joy and respect. Only by four people... but still, it was absolutely worth it. As one of them put it: "It is really nice to see that someone is also supporting the troops and the USA--thank you."

onsdag, april 09, 2003

ULF NILSON

Läs Ulf Nilsons funderingar i Sourze / Metro kolumnen, Ekonomin kan knäcka Bush.

PROTESTWARRIOR.COM

Kolla in ProtestWarrior.com. [Tipstack till B-Å.H. och länk via Little Green Footballs.]


AMERIKANSKA FÖRSVARET + HOLLYWOOD = SANT?

Det finns många exempel på hur underhållningsindustrin i Hollywood försöker motarbeta Amerikas krig mot Irak och andra terroristnationer, men artikeln, USA:s krigsmakt tar hjälp av Hollywood, visar på ett samarbete mellan försvaret och underhållningsindustrin. Jag tycker det var intressant att få veta att Paul Wolfowitz, biträdande försvarsminister, har suttit i leksaksföretaget Hasbros styrelse.

Länk: The Institute for Creative Technologies.

tisdag, april 08, 2003

NYHETS"KRIGET"

Läs artikeln, How the web makes 'desk-chair generals' of us all. (Redaktörens kommentar: Jag undrar om jag skall gå under beteckningen "skrivbordsstols general"?! ;)

MUNTHER AL-FADHAL

Munther al-Fadhal håller på att skriva Iraks nya författning.

THE POLITBURO

Läs Michael Moynihans träffande beskrivning av den svenska "freds"rörelsen och tidningspressen i artikeln, Admit It, You Were Wrong.

söndag, april 06, 2003

EXIL-IRAKIER DEBATTERAR MED EN "FREDS"AKTIVIST

Här är ett utdrag från talkradioshowen, Seattle KVI (570 AM), där en amerikansk exil-irakier debatterar med en "freds"aktivist från "United for Peace and Justice". [Tipstack till C.W. och länk via AboutTheWar.com.]

DEBATT PÅ SVENSKA DAGLADET

Jag har startat en ny tråd på Svenska Dagbladets Debattsida som jag gav rubriken, Vilket land står på tur efter Irak? Här är mitt inlägg:

Vilket land står på tur efter Irak?

Vilket land tycker ni att man skall attackera efter det att Irak är besegrat? Mitt förslag är Iran, eftersom det är terrorismens centrum. Ni har väl inte glömt dödsdomen (fathva) som utfärdades mot Salman Rushdie? Ni kan gå in och rösta på olika länder på: http://egoist.blogspot.com

Om ni vill stödja Amerikas självförsvar mot terroristnationer, skriv under uppropet på:
http://www.ipetitions.com/campaigns/support_america/

UPPROP!

Var vänlig och skriv under uppropet, Support America and the War Against Terrorist Nations. Tack!

WAR BLOGS

Läs artikeln, Best Of The War Blogs. Online diarists are flooding the Web with battle news, analysis and debate. [Via InstaPundit.]

MAURICIO ROJAS GÄSTKRÖNIKA I GÖTEBORGS-POSTEN

Läs Mauricio Rojas gästkrönika, Resolut aktion för freden.

STÖD DANMARKS ROLL I KRIGET

Efter att ha läst Jan Myrdals artikel, Bryt med Danmark, så är det på sin plats att visa att man stödjer Danmark och dess roll i kriget mot Irak. Här är en lista på de olika länder som är involverade i kriget och vad de bidrar med.

DEMONSTRATION MOT SADDAM HUSSEIN

Det blir en demonstration mot Saddam Hussein på söndag den 6 april, klockan 14:00. Plats: Sergels torg i Stockholm.

torsdag, april 03, 2003

ANDERS FOGH RASMUSSEN

Det är skönt att höra att det finns personer i ledande ställning som förstår att Israel är en oas i mellersta östern, och att landet är värt att försvaras. Läs artikeln, Danish PM rejects comparison between Israel and Iraq by Danish opposition. [Via Little Green Footballs.]

Relaterade nyheter: U.S. Allies Cautiously Redefine Roles.

DEBATT I DAGENS NYHETER

Läs Mauricio Rojas artikel, Liberalerna saknar mod. Han kräver att borgerligheten skall "sluta agera som Hamlet i Irakfrågan".

UPPDATERING 2003-04-04: DNs debattsida har publicerat mitt och Filip Björners inlägg.

"USA HAR MORALISK RÄTT TILL SJÄLVFÖRSVAR"

Det är uppfriskande att se att det finns individer som vågar ställa sig på Amerikas sida. Mauricio Rojas skall ha all heder av att han startar denna debatt om Sveriges pragmatiska inställning till kriget. Sverige har en lång tradition av att handla pragmatiskt p.g.a. den s.k. neutralitetspolitiken.

Amerika har en moralisk rätt att utöva självförsvar, eftersom det är ett land som är grundat på individens rättigheter. Irak är en diktaturstat som är en hot gentemot västvärldens frihet.
Personligen anser jag att man borde ha börjat med en attack mot Iran eftersom det är centrum för terrorismen. Ni har väl inte glömt dödsdomen (fathva) som utfärdades mot Salman Rushdie?

Om ni är intresserad att följa fortsättningen av kriget, gå till webbloggen Lukeion - http://lukeion.blogspot.com

Martin Lindeskog


"NEJ TILL FRED, JA TILL KRIG!"

USA leder ett befrielsekrig i Irak, som syftar till att sätta stopp för Saddams terror.
"Freden" under Saddam är avsevärt mycket blodigare och hemskare än befrielsekriget.
Vi bör därför säga: NEJ till "fred" och JA till befrielsekrig!
Jag har lagt ut en egen sajt på nätet som innehåller mitt personliga försvarstal för USA:s befrielsekrig i Irak. Kolla här:
http://www.rationella-argument.greatnow.com/

Filip Björner

FOX NEWS DISKUTERAS PÅ SVERIGES RADIO

Igår, onsdag, diskuterades det populära amerikanska nyhetsprogrammet Fox News i radioprogrammet Kulturnytt på Sveriges Radio P1. TV8 sänder Fox News, men även den arabiska kanalen, al-Jazeera.

Den bästa nyhetsbevakningen om kriget hittar du på Nätet. Här är några bra källor:

* Winds of Change.NET.
* The Command Post.
* Blogs of War.
* Defense Tech.
* The StrategyPage.

tisdag, april 01, 2003